آردهای مصرفی چگونه با آهن و اسید فولیک غنی‌سازی می‌شود+ فیلم‌

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، غنی سازی آرد گندم از حدود ۶۰ سال پیش در کشورهای آمریکا و انگلیس اجرا شده است و ریزمغذی‌هایی مثل آهن، کلسیم و ویتامین‌های گروه B به آرد اضافه شده است. 

از سال ۱۹۹۶، کشورهای مختلف، اسید فولیک را نیز به آرد گندم اضافه کردند، دلیل این کار، تاثیر اسید فولیک بر کاهش نقایص مادرزادی لوله عصبی ، کاهش شیوع هموسیستئین بالا ، کاهش شیوع سرطان‌ها و آلزایمر است.

به دلیل اهمیت اسید فولیک در ارتقاء سطح سلامت جامعه این ویتامین امروزه در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است،علاوه بر آن با توجه به نقش ویژه اسید فولیک در کاهش هموسیستئین از این ویتامین به عنوان یک عامل در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی، ترومبوزوریدهای عمقی و آمبولی ریوی نام بردهاند.

نان یکی از مواد غذایی است که برای غنی سازی مورد استفاده قرار گرفته است. در این جوامع آرد سفید و کاملا تصفیه شده برای تهیه نان استفاده می‌شود که ویتامینها و املاح آن متناسب با درجه استخراج آرد، از دست می‌رود.

در  ایران نان قوت غالب و غذای اصلی مردم به ویژه در مناطق روستایی به شمار می‌رود، براساس نتایج بررسی مصرف مواد غذایی، سرانه روزانه مصرف نان در کشور ۳۲۰ گرم است، این مقدار درحدود ۳۴ درصد انرژی و ۴۰ درصد پروتیین مورد نیاز روزانه را تامین میکند، به همین دلیل، نان به عنوان یک حامل مناسب برای غنی سازی با ریزمغذی‌ها به ویژه آهن و اسیدفولیک درنظر گرفته شده است.

با تدوین برنامه ملی غنی‌سازی آرد، آردهای خبازی با آهن و اسیدفولیک غنی می‌شوند، در حال حاضر در تمام استان‌های کشور  و مردم از نان غنی شده استفاده می‌کنند، با مصرف نان غنی شده، حداقل ۳۰ درصد نیاز بدن به آهن و اسید فولیک تامین می شود.

 در این فیلم خبرنگار تسنیم  به یکی از شرکت‌های تولید کننده آرد در استان البرز سر زده و از نزدیک در جریان  روند غنی سازی آردهای تولیدی و اینکه از کجا می‌توان اصالت موجود در میزان اسید فولیک و آهن موجود در آرد را تشخیص داد را پیگیری کرده است.

همچنین در این کارخانه آزمایشگاه مجهزی با دستگاه‌های به روز دنیا وجود دارد که در این آزمایشگاه استاندارد میزان اسید فولیک آرد تولیدی سنجش و در صورت مغایرت میزان اسید فولیک با استاندارد مشخص مورد سنجش و ارزیابی قرار میگیرد.

 در این  آزمایشگاه می‌توان فهمید که میزان اسید فولیک و آهن موجود در آرد بر اساس استاندارد وزارت بهداشت است یا خیر.

این فیلم به شبهات دیگری از جمل دلایل سوزاندن آرد در آزمایشگاه  سنجش کارخانه‌های تولیدی آرد نیز پاسخ می‌دهد.

 

انتهای پیام/ش

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *